Természetgyógyász oktatás

Természetgyógyászati alapmodul tanfolyam

Figyelem! 2016 októbere óta megújult a természetgyógyászati modulvizsga, nehezebbek lettek a feltételek! A vizsga az új könyv alapján történik, új és régi kérdésekkel! Ha biztosra akarsz menni, tisztában akarsz lenni a követelményekkel válaszd a képzéseinket!

A természetgyógyászati terápiákhoz szükséges természetgyógyászati alapismereteket tartalmazza, a 40/1997 (III.5.) Kormányrendelet és a 11/1997. (V.28.) NM rendelet szerint:

Képzéseink az új Természetgyógyászati alapismeretek könyv szerint történnek! Itt olvashatsz róla bővebben: Természetgyógyászati Alapismeretek Tananyag

A képzés témakörei a következőek:

Természetgyógyászati propedeutika (A természetgyógyászat alapfogalmai, definíciói, A természetgyógyászat rövid története, filozófiai alapjai, A természetgyógyászat hazai és nemzetközi helyzete, beilleszkedése a társadalom és az egészségügy rendszerébe, A természetgyógyászat tudományos alapjai, A természetgyógyászat pszichológiai, pszichoszomatikus, pszichoimmunológiai és pszichoneurológiai vonatkozásai. A természetgyógyászat hagyományos energetikai elmélete és azok jelenlegi magyarázata. A természetgyógyászat személyi feltételei, A természetgyógyászat kapcsolata más szakmákkal, A természetes életmód, Jogi, etikai alapismeretek, Vállalkozásmenedzsment)
Tradicionális keleti gyógyító rendszerek és népi orvoslás (A hagyományos kínai orvoslás, ájurvédikus orvoslás, a hagyományos tibeti orvoslás, népi orvoslás)
Alapmódszerek a természetgyógyászatban (Életmód-terápia, A táplálkozás, Mozgás- és masszázs (mozgatási) – terápiák, Fitoterápia, Méregtelenítő eljárások a természetgyógyászatban, Elemterápiák a természetgyógyászatban)
Újabbkori természetgyógyászati rendszerek és módszerek (Homeopátia, Az antropozófus gyógyászat, Manuálterápia (Manuális medicina), Biológiai fogászat, Kineziológia, Neurálterápia, Orvosok által végezhető egyéb komplementer gyógymódok, Ortomolekuláris medicina)
Állapotfelmérő módszerek a természetgyógyászatban (Az állapotfelmérés meghatározása, a módszerek lényege és elfogadottsága, Anamnézis a természetgyógyászatban, Alkat, tartás, Mikrorendszerek, Fizikális vizsgálatok, Műszeres vizsgálatok a természetgyógyászatban)
Természetgyógyászati klinikum (A természetgyógyászat alapelveinek megjelenítése a kezelési tervben, A természetgyógyászat és az akadémikus orvoslás által alkalmazott kezelési terv szemléletének összehasonlítása, A természetgyógyászati tevékenység és az orvosi kontroll viszonya, Szív- és érrendszeri betegségek, Gasztroenterológiai betegségek. Légzőszervi betegségek, Urológiai betegségek, A pszichiátria és a természetgyógyászat kapcsolata, Anyagcsere betegségek, Bőrgyógyászati betegségek. Komplementer daganatkezelés, Gyermekgyógyászat, Komplementer látásfejlesztés, Fül-orr-gégészeti betegségek, Nőgyógyászati betegségek, Reumatológiai betegségek)

A természetgyógyászati modulvizsga jelentkezési feltétele az életmódtáborban való részvétel is!

A képzés befejezése után vizsgát tenni az Országos Kórházi Főigazgatóság, Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóságán lehet, ettől lesz a vizsga államilag elfogadott. A vizsgajelentkezés feltétele az érettségi megléte. Jelentkezési lapot biztosítunk, a vizsgajelentkezéseket eljuttatjuk az OKFŐ részére. A vizsga díja jelenleg 24.500 Ft

 

Természetgyógyászati modul

Távoktatásos formában (papír és internetes alapú távoktatás): 7 alkalom (5 tanóra/alkalom, 35 óra)