Természetgyógyász oktatás

Természetgyógyászati Alapismeretek Tananyag

2015 évben jelent meg a Természetgyógyászati Alapismeretek – Tananyag a középfokú természetgyógyászati vizsgára készülőknek című jegyzet, Dr. Tamasi József főszerkesztésében.

A főszerkesztő ajánlója:
„A most megjelent könyvnek az a legfontosabb üzenete, hogy a természetgyógyászat széles palettáján sok olyan módszer létezik, amely alkalmas betegségek kiegészítő kezelésére és ezeket komplex módon kell alkalmazni. Nem ragadhat le senki egy-egy általa jobban ismert területnél, mert ezzel lehet, hogy épp azt a segítséget nem kapja meg a beteg, mellyel az egészsége visszaállítható lenne. Ha ugyanis valaki talpmasszőrnél szeretné a fittségét javítani, de anyagcsere- vagy testsúlyproblémái vannak, akkor vélhetően szüksége van étrendi tanácsokra, gyógyteákra, életmódváltásra vagy épp mozgásprogramra és mindezeket a talpmasszőr e könyvből tanulhatja meg. Mindannyiunk érdeke, hogy a természetgyógyász vizsga egyre magasabb szintű felkészülést tegyen szükségessé, de egyben átlátható, megtanulható tananyag álljon rendelkezésére annak, aki mások gyógyítását tűzi maga elé. Reményeink szerint ezt szolgálja az új könyv is.
A Természetgyógyászati alapismeretek könyv nagy részét Sárai Gábor barátommal ketten írtuk, de egyes szakmai cikkeknél szerepelnek más szerzők is, mint Dr.Csiszár Róbert, Daróczi Zoltán, Dr. Eöry Ajándok, Dr.Jónás Eszter, Gál Attila, Nagy Zoltán, Dr.Ozsváth Mária, Dr.Sarkadi Ádám, Varsányi Péter, Dr.Szőke Henrik, Dr.Veress János. A könyvet Prof. Dr.Hegyi Gabriella lektorálta.”

A könyv sok újdonságot hozott magával, leginkább a természetgyógyászati vizsgák változását, amit már a bőrünkön érzünk…

Vélemény, hozzászólás?